• Afbeelding 1
MENU

Wij vinden het belangrijk dat alle partijen tot hun recht komen

Als doelstellingen bereikt moeten worden!

Chemistry & Life Sciences is een wetenschappelijke discipline die je echt moet begrijpen om er succesvol in te worden. Op universiteiten en hogescholen wordt de prioriteit gegeven aan het doceren van theoretische kennis en vaardigheden. Er wordt in mindere mate aandacht besteed aan hoe een professional deze in de praktijk optimaal kan inzetten. Ervoor zorg dragen dat iemand voor een organisatie, maar ook voor zichzelf, zo goed mogelijk tot zijn recht komt is onze deskundigheid. Dat vraagt om een combinatie van een gedegen wetenschappelijke opleiding in de Chemistry & Life Sciences met training en ervaring op het gebied van management, recruitment, detachering en loopbaancoaching.

Van het management en medewerkers in een organisatie wordt een actieve en uitdagende houding verwacht. Maar dat kan alleen als er begrepen wordt wat er verwacht wordt. Als doelstellingen en beleid duidelijk zijn. CLS spreekt en begrijpt de taal van onze klanten. Wij zien wat nodig is en door ons uitgebreide netwerk zijn wij in staat om kandidaten te selecteren die volledig aansluiten binnen een organisatie.

Dit voordeel willen wij niet alleen met onze klanten delen, maar ook met de professionals. Door onze inzet, doorzettingsvermogen, passie en deskundigheid kunnen wij geschikte kandidaten een breed scala aan functies in uiteenlopende organisaties bieden. Op wetenschappelijk en commercieel niveau kunnen wij de kracht van iemands potentieel goed inschatten en bepalen welke functie in welke organisatie daar het beste bij past.

Maar waarom wachten op een nieuwe functie? Of een ontslagronde? Waarom niet het heft in eigen handen nemen en actief je eigen loopbaan gaan plannen? Dat kan bij CLS. In samenwerking met een ervaren loopbaancoach wordt gekeken waar jij behoefte aan hebt. Waar je kansen liggen en hoe je deze het beste kunt realiseren. Vanwege het bijzondere karakter van het werkveld binnen Chemistry & Life Sciences vraagt dit om een eigen specifieke benadering. Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een bèta achtergrond.

Om doelstellingen te bereiken is een match tussen opdrachtgever en een kandidaat een vereiste. Dat voegt extra waarde aan een team toe. Maar dit proces is niet vanzelfsprekend. Om dit te kunnen bewerkstelligen voert CLS voert een grondige analyse uit van de wensen van de opdrachtgever en van haar organisatie. Deze informatie wordt gecombineerd met een intensieve screening van kandidaten. Het profiel van de professionals wordt beoordeeld op het juiste niveau van kennis en vaardigheden. Het resultaat is een gedetailleerd overzicht van waar mogelijkheden en wensen op elkaar aansluiten, waardoor de ideale match binnen handbereik komt. Hiervoor is geen gestandaardiseerd proces voorhanden. Wij realiseren dit in de vorm van maatwerk. Persoonlijke begeleiding gedurende het hele traject vanaf het moment van kennismaking totdat het juiste format gevonden is. Eerder zijn wij niet tevreden.

Onze aandacht richt zich niet exclusief op nieuwe functies en medewerkers. Ook mensen die reeds in een organisatie werkzaam zijn en die niet helemaal tot hun recht komen, krijgen onze aandacht. In deze situatie biedt CLS de service om met behulp van een coach te bouwen aan een betere aansluiting tussen de organisatie en haar medewerkers.

Maar ook helpt CLS individuele teamleden om meer inzicht te verwerven in het waarom en het hoe van het succes van een team. Waar ligt de motivatie? Waarom slaagt de uitvoering van bepaalde plannen wel of juist niet? Wij maken hiervoor gebruik van de methodiek van Profile Dynamics®. Maar het allerbelangrijkste is dat CLS en haar team ervoor zorg kan dragen dat onze klanten goede mensen vinden en kunnen behouden. Dat is ons doel.