MENU

Ontwikkelingen in het werkveld bieden mogelijkheden en kansen

Wij gaan verhuizen!

BuitenkantWij zijn er trots op dat wij na 10 jaar op dezelfde locatie gezeten te hebben, in Q2 2016 gaan verhuizen naar een spiksplinter nieuw gebouw op Wageningen Campus: het Plus Ultra gebouw.

Tegenover ORION op Wageningen Campus wordt een broedplaats ontwikkeld voor startende en volwassen kennisintensieve bedrijven en instellingen. Eind 2015 wordt Plus Ultra opgeleverd, waarin synergie, ontmoeting, samenwerking en open innovatie tussen de verschillende bedrijven kernwaarden zijn. Iedereen in dit gebouw deelt kennis en werkt samen aan nieuwe ontwikke­lingen. Openheid, transparantie, communicatie en zichtbaarheid spelen een cruciale rol.

Plus Ultra beschikt per eind 2015 over circa 7.500m² aan laboratoria, cleanrooms, pilot plants, geconditioneerde ruimten, multifunctionele onderzoeksruimten, technohallen, vergaderzalen, presentatieruimten en kantoren. Ook zal er een incubatorfunctie gerealiseerd worden waar ondersteuning, innovatie en ontwikkeling centraal staat. De naam van het gebouw sluit hier naadloos op aan. ‘Plus Ultra’ betekent “steeds verder”, als verwijzing naar de gedrevenheid om te blijven innoveren en verbeteren. Plus Ultra is een reactie op het bekende historische opschrift ‘Non Plus Ultra’ wat Hercules liet plaatsen op twee zuilen langs de Straat van Gibraltar. De zuilen op zowel het Afrikaan­se als het Europese vasteland markeerden het einde van de wereld ‘voorbij dit punt is er niets meer’. Keizer Karel V, die al vanaf 1516 als Karel I koning van Spanje was, koos ‘Plus Ultra’ als wapenspreuk als variatie op Non Plus Ultra. Onder Karels bewind kende Spanje een enorme koloniale expansie en met het nieuwe motto wilde hij aangeven dat de Straat van Gibraltar niet langer het einde van de wereld was en dat Spanjes ambities verder reikten. Plus Ultra symboliseert sindsdien de gedrevenheid om verder te gaan, meer te onderzoeken en altijd nieuwsgierig te blijven. Dit vormt zonder meer de es­sentie van dit nieuwe onderzoeksgebouw.

Plus Ultra wordt, na de ontwikkeling van het R&D centrum van Friesland Campina, als tweede ontwikkeling op de business strip van Wageningen Campus gerealiseerd. Wageningen Campus is sinds 2007 de thuisbasis van Wageningen UR. Deze onderwijs en onderzoeksorganisatie staat internationaal in de top 3 binnen haar domein dat zich richt op gezonde voeding en leefomgeving. Wageningen UR is met meer dan 5.500 medewerkers en zo’n 10.000 studenten, gericht op het tot waarde brengen van haar kennis en onderzoeksresultaten binnen de gouden driehoek. Deze intensieve samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen krijgt ook vorm bij de doorontwikkeling van Wageningen Campus en het versterken van het ondernemersklimaat.

Hieronder alvast enkele impressies van het nieuwe gebouw:

Atrium

Buitenkant impressie

Bank