• Afbeelding 1
MENU

Ambitie, kennis en verwachtingen moeten naadloos aansluiten

Procedure

Als u met ons een selectieproces in gaat, doorlopen we drie belangrijke stappen met elkaar.

Allereerst inventariseren we waar de behoefte van uw organisatie ligt door een intake gesprek met de vacaturehouder. We beoordelen welke vakinhoudelijke expertise nodig is voor de functie en welke persoonlijke vaardigheden nodig zijn. Hieruit destilleren wij, samen met u, het optimale functieprofiel.

In de volgende stap selecteren wij kandidaten en maken we vervolgens een (vak)inhoudelijke en persoonlijke match, waarin uw wensen en de competenties van de kandidaat op elkaar aansluiten. Samen met u selecteren we de meest geschikte kandidaten en nodigen hen uit voor een of meerdere kennismakingsgesprekken.

Bij indiensttreding heef u zelf nog een arbeidsvoorwaardengesprek met de kandidaat. In geval van een tijdelijke oplossing (detacheren) zorgen wij uiteraard voor het werkgeverschap. Bij CLS Services zijn onze (tijdelijke) medewerkers net zo belangrijk als u. Wij proberen dan ook onze arbeidsvoorwaarden zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij die van u.

Om u de zekerheid te geven dat wij een solide en betrouwbare partner zijn, hebben wij ons aangesloten bij de NBBU brancheorganisatie en volgen wij de NBBU-cao. Wij beschikken over het SNA keurmerk en zijn gecertificeerd conform NEN 4400-1.

Wilt u weten wat CLS Services voor u of uw organisatie kan betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor een kennismaking. U kunt ons telefonisch bereiken op 088 - 22 77 555 of per e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Klik hier voor al onze contactgegevens.