Het team

Jan Paul Favier

heeft Moleculaire Wetenschappen in Wageningen gestudeerd. Na zijn promotieonderzoek werd zijn loopbaan vervolgd als subsidie adviseur voor technologische-, innovatieve- en arbeidsbemiddelingsubsidies. Na succesvolle jaren in de Chemistry heeft hij in 2000 de overstap gemaakt naar de personele dienstverlening. Aanvankelijk als accountmanager en later als resource manager bij een grote detacheerder. In samenwerking met zijn collega René Kemps bouwde hij voor dit bedrijf de unit Research & Development tot een volwaardige afdeling met een competence lijn Chemie & Life Sciences. CLS Services is in 2005 opgericht door Jan Paul Favier en René Kemps. Als senior consultant heeft Jan Paul binnen dit bedrijf bio/food/farma als speciaal aandachtsgebied.

René Kemps

is afgestudeerd aan de Technische Universiteit in Eindhoven met als specialisatie Scheikundige Technologie. Hij begon zijn loopbaan als sales engineer bij Shipley Ronal, een dochteronderneming van Rohm & Haas. Vanaf 2000 heeft hij zijn carrière een impuls gegeven richting arbeidsbemiddeling en coaching bij een grote detacheerder. Hij was hier verantwoordelijk voor het opbouwen van de competence lijn Chemie & Life Sciences samen met zijn collega Jan Paul Favier. Deze ervaring heeft hem gemotiveerd om verder te studeren en in 2004 zijn universitaire studie General management bij Nyenrode succesvol af te ronden. In 2005 heeft hij mede CLS Services opgericht en heeft als senior consultant de verantwoordelijkheid voor de onderdelen chemie en farma.

Claudia Erwich-Faaij

studeerde Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit van Leiden. Na het afronden van deze studie heeft ze als research analist gewerkt. Op de afdeling Kindergeneeskunde van het LUMC heeft ze haar onderzoek als promovenda vervolgd op het gebied van cellulaire migratie in hematologische en immunologische aandoeningen. Door bemiddeling van CLS Services heeft zij gewerkt als applicatie manager bij Astellas Pharma en ten behoeve van een project als Associate Scientist bij Philips Research. Sinds 2011 versterkt zij het team van CLS Services. In haar functie als senior consultant ligt haar specialisatie op het gebied van bio/farma.

Aniek Vugts

heeft haar HBO Bachelor in Life Sciences in 2012 afgerond in Breda met als specialisatie Moleculaire Biologie. Na haar afstuderen heeft ze een jaar gewerkt bij het Centraal Bureau voor Schimmelculturen in Utrecht. Na dat jaar is ze bij Dyadic, een biotechnologie bedrijf in Wageningen, gaan werken. Hier heeft Aniek gewerkt op de R&D afdeling en onderzoek gedaan naar enzymproducties in een schimmelsysteem. Dit bedrijf is na enkele jaren overgenomen door Dupont mede vanwege het succesvolle schimmelplatform dat ze ontwikkeld hebben. In mei 2018 heeft Aniek de overstap gemaakt naar CLS services waar ze nu als consultant werkt. Haar specialisatie ligt op het gebied van bio/food/feed.

Rob Krommendam

studeerde HR (BSc. en Post BSc.) met als specialisatie Organisatie en Arbeidskunde. Hij heeft ruim 25 jaar gewerkt als HR Manager o.a. in de hightech, chemische en verpakkingsindustrie in Nederland. Sinds 2000 is hij actief geweest als zelfstandig HR interim manager/ consultant o.a. op het gebied van business redesign, arbeidsmobiliteit en optimaliseren van HR disciplines in de profit en non-profit sector. Vanaf 2007 is Rob business partner geweest bij verschillende commerciële bureaus op het gebied van recruitment, executive search en detachering van management en functioneel specialisten in de sectoren (Agri-) Food, Biotech, Chemie en Hightech. Sinds januari 2018 is Rob senior consultant bij CLS Services met als speciale aandacht business development in (Agri-) Food, Biotech en Chemie.