• Home
  • News
  • Virtuele tour door ons gebouw

Virtuele tour door ons gebouw

Klik HIER voor de virtuele tour door het Plus Ultra gebouw. Kun je ons vinden? We zitten op de 4e verdieping.

Het Plus Ultra gebouw, tegenover ORION op Wageningen Campus, is een broedplaats voor startende en volwassen kennisintensieve bedrijven en instellingen. Eind 2015 is Plus Ultra opgeleverd, waarin synergie, ontmoeting, samenwerking en open innovatie tussen de verschillende bedrijven kernwaarden zijn. Iedereen in dit gebouw deelt kennis en werkt samen aan nieuwe ontwikkelingen. Openheid, transparantie, communicatie en zichtbaarheid spelen een cruciale rol.

Plus Ultra beschikt over circa 7.500m² aan laboratoria, cleanrooms, pilot plants, geconditioneerde ruimten, multifunctionele onderzoeksruimten, technohallen, vergaderzalen, presentatieruimten en kantoren. Ook is er een incubatorfunctie gerealiseerd waar ondersteuning, innovatie en ontwikkeling centraal staan. De naam van het gebouw sluit hier naadloos op aan. ‘Plus Ultra’ betekent “steeds verder”, als verwijzing naar de gedrevenheid om te blijven innoveren en verbeteren.

Plus Ultra is een reactie op het bekende historische opschrift ‘Non Plus Ultra’ wat Hercules liet plaatsen op twee zuilen langs de Straat van Gibraltar. De zuilen op zowel het Afrikaan­se als het Europese vasteland markeerden het einde van de wereld ‘voorbij dit punt is er niets meer’. Keizer Karel V, die al vanaf 1516 als Karel I koning van Spanje was, koos ‘Plus Ultra’ als wapenspreuk als variatie op Non Plus Ultra. Onder Karels bewind kende Spanje een enorme koloniale expansie en met het nieuwe motto wilde hij aangeven dat de Straat van Gibraltar niet langer het einde van de wereld was en dat Spanjes ambities verder reikten. Plus Ultra symboliseert sindsdien de gedrevenheid om verder te gaan, meer te onderzoeken en altijd nieuwsgierig te blijven. Dit vormt zonder meer de essentie van dit onderzoeksgebouw.

Virtuele Tour